ПЕТИ БАЗАР ЗДРАВЉА У ПАЛИЛУЛИ
4.10.2013

Дођите и проверите своје здравствено стање у општини Палилула! Под покровитељством Градске општине Палилула, Дом здравља у Нишу организује БАЗАР ЗДРАВЉА - субота, 05.10.2013.године, од 09:00-12:00 часова, у Нишком културном центру, ул.Станоја Бунишевца бб.Овај пројекат промоције здравља и здравих стилова живота намењен је свим становницима Града а остварује се у организацији Дома здравља Ниш и покровитељством  Градске општине Палилула. у циљу промоције здравља и здравих стилова живота  и  подизања свести и бриге о очувању сопственог здравља сваког становника.

Овим поводом грађани ће моћи да провере своје здравље бесплатно и на лицу места у времену од 10:00-12:00 часова, у Нишком културном центру.
.
НА БАЗАРУ ЗДРАВЉА ОБАВЉАЋЕ СЕ: мерење крвног притиска; мерење нивоа шећера из капи крви; израчунавање БМИ; одређивање процента масне масе у организму; преглед младежа; подела лифлета

САВЕТОВАЊЕ у вези здравих стилова живота: штетност дувана и дуванског дима; важност правилне исхране и физичке активности; ревенција кардиоваскуларних и малигних болести; процена ризика за шећерну болест; едукација о самопрегледу дојке; превенција и рано откривање кожних болести; едукација о врстама опијата, последицама узимања и подстицај окретању здравим стиловима живота. КОНТАКТ: ПОРТПАРОЛ ДОМА ЗДРАВЉА НИШ, прим.др Невена Симовић. (ЕКОПолис мрежа, Д.Видојковић)